Поиск по дате:

20 Апреля
апреля 2024
ПВСЧПСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

Одеський музей захiдного та схiдного мистецтва 8-25 лютого 2022 року представляє новий виставковий проєкт "Новi мости"

Символіка мостів у культурі має глибоке сакральне значення. Міст з'єднує Небо та Землю, об'єднує онтологічні першооснови, стає символом змін.
Саме ці сенси акумулювала у собі виставка трьох художників "New bridges" (Одеса-Київ). Це алегоричний засіб збудувати мости між різними містами, художниками та глядачами.

Картини, які представлені у трьох залах музею, стають певними комунікаційними, культурними та дипломатичними мостами порозуміння. Куратори пропонують глядачеві відчути синергію взаємин теперішніх українських міст через твори сучасних художників з різних куточків країни.

Сьогодні символічний міст збудований між Києвом та Одесою, далі художньо-комунікаційне будівництво розгорнеться між Миколаївом, Черкасами, Черніговом, Львовом та іншіми містами України.

Усередині кожної окремої картини, яка представлена в експозиції, несподівано поєднуються дуже контрастні за своєю суттю жанри та техніки живопису. Виставка сповнена художньої дифузії: натюрморт органічно розчиняється в абстрактній композиції, а пейзаж і портрет стають схожими на сновидіння, оповиті серпанком фантазії.

Мистецтво, як і міста, бувають дуже різними, але саме у різноматності та цікавих зближеннях будуються нові відносини, нові смисли та нові мости.

Алла Алексєєва – київська художниця. Учасниця авторських та спільних мистецьких проєктів і пленерів по всій Україні. В основі її художніх образів - фігуративний живопис, ніби переосмислений через напрямок абстракції. Картини Алли чуттєві, соковиті та наповнені експресією. А її авторська манера зображення відрізняється від інших художників.

Леонід Багрій – представник одеської школи живопису. Закінчив художньо-графічний факультет Одеського педагогічного університету ім. К. Ушинського за спеціальністю "живопис". Куратор та учасник українських та міжнародних арт-проектів. Майстер абстрактного живопису. Його полотна завжди атмосферні та відкриті для безлічі інтерпретацій, де вибір – завжди за глядачем.

Петро Лебединець – київський художник-абстракціоніст. Його роботи понад двадцять років роботи більше двадцяти років подорожують світовими виставками та проєктами, такими, як Арт Базель та Арт Експо Нью-Йорк. У своїй творчості звертається до чистих і часто теплих кольорів, які створюють для його масштабних полотен особливий настрій радості, спокою та натхнення.

Незалежна кураторка, дослiдник мистецтва Анна Чубарь
Кураторка, шеф редакторка журналу ART CHILI Вiкторiя Нестеренко

Тел.для ЗМi 0677802260
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.