Поиск по дате:

26 Апреля
апреля 2024
ПВСЧПСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що за січень – квітень 2023 року фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області проведено 967 фактичних перевірок. За результатами перевірок, встановлені порушення на загальну суму штрафних (фінансових) санкцій 56,3 млн гривень.

Першочергово такі перевірки проводяться за скаргами громадян щодо порушення порядку здійснення розрахункових операцій і ведення касових операцій, відмови суб'єктами господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків та здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Основними порушеннями, що допустили перевірені суб’єкти господарювання, є:

- порушення порядку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації;

- проведення розрахункових операцій без застосування реєстратора розрахункових операцій та без видачі відповідного розрахункового документа;

- проведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій без використання режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг) (із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів), цін товарів (послуг) та обліку їх кількості;

- порушення, пов’язані з роздрібним продажем та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території України.

Левову частину складають фактичні перевірки платників, що провадять діяльність у сфері продажу підакцизних товарів. Зокрема, у січні – квітні 2023 року проведено 410 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж тютюнових виробів. За їх результатами встановлені порушення на загальну суму штрафних (фінансових) санкцій 9,7 млн гривень.

Не залишається поза увагою фактичних перевірок і дотримання працедавцем законодавства про працю, зокрема, оформлення трудових відносин з найманими працівниками. Так, у ході проведення 31 фактичної перевірки встановлено 55 працівників без офіційного працевлаштування. Матеріали перевірок у зв’язку зі встановленням фактів використання праці найманих працівників без належного оформлення передано до Управління Держпраці для вжиття заходів у межах компетенції. Крім того, під час проведення перевірок оформлено (легалізовано) 80 працівників.

З 1 січня 2023 року за результатами контрольно-перевірочних заходів фахівцями відділу забезпечено надходжень до бюджету 3, 1 млн гривень.