Поиск по дате:

27 Июля
июля 2024
ПВСЧПСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Новости

«Знімок року» – традиційна щорічна виставка-конкурс, яку безперервно вже двадцятий рік поспіль проводять Одеська фотографічна асоціація та Міський клуб фотографів «Фотон-2».

3__--______.jpg

У творчому змаганні зазвичай беруть участь члени ОФА і «Фотону-2», а також інші фотоаматори і професіонали, які живуть і працюють на Одещині.

Однак цього року організатори запросили до участі не тільки тих фотографів, які постійно проживають в Одесі і області, а й одеситів, які через війну опинилися за кордоном, і тих, хто був змушений залишити свої домівки на окупованій території чи в зруйнованих містах нашої країни і нині перебуває у нашому регіоні, хто долучився до одеської фотоспільноти з Маріуполя, Миколаїва, Херсона та інших міст.

Як і протягом усіх останніх років, виставка відкрилася у Всеукраїнському центрі болгарської культури.

– 2022-й став роком виклику для України, її ідентичності, її нації і державності, – зазначив, відкриваючи підсумкову виставку голова ОФА, член AFIAP, НСЖУ, НСФХУ, заслужений діяч мистецтв України Сергій Гуменюк. – Це рік, коли ми мали святкувати 90-річчя утворення Одеської області, а також 20-річчя заснування Одеської фотографічної асоціації (ОФА) і проведення виставки-конкурсу «Знімок року», але з початку повномасштабної ворожої агресії акценти і пріоритети різко змінились. Зараз уся наша країна працює на Перемогу, кожен на своєму місці прагне зробити бодай маленький внесок у протистояння ворогові. І у нас є свій фронт – мистецький, де ми – на передовій!

_____copy_copy_copy_copy_copy.jpg
Сергій Гуменюк з пам'ятною медаллю


До складу журі цього року разом с Сергієм Гуменюком ввійшли: Анатолій Кравченко (член НСХУ, народний художник України, академік МАНО), відомі фотомайстри Ігор Гержик (НСФХУ, ОФА, ФК «Фотон-2») і Дмитро Баєв (дворазовий переможець конкурсу «Знімок року») та Галина Владимирська (головний редактор журналу «Фаворит удачі», ФК «Фотон-2»).

325385428_1173807643264214_3956380878624056330_n_1_copy.jpg
Диплом з пам'ятною медаллю отримала і редактор журналу "Фаворит удачи" Галина Владимирська за постійну підтримку конкурсу


До участі у 20-й ювілейній виставці-конкурсі «Знімок року 2022» надійшло 237 фотографій різних жанрів від 61 автора. Для експозиції журі відібрало 85 робіт 61 автора.

Журі визначило таких переможців:

Гран-прі – Дмитро Іванов за фото «Крива»;

_._.jpg

1-ше місце – Тетяна Гамарнік за фото «І знову буде світло»;

______copy_copy.jpg

2-ге місце – Зорян Ліщинський за фото «Вона»;

_.__copy.jpg

3-тє місце – Борис Бухман за фото «Сатана».

_.__copy_copy.jpg

Дипломи конкурсу отримали:

Катерина Альошина – «Пташенята»;

_.__copy_copy_copy.jpg

Дмитро Журавель – «Одного разу на пляжі»;

______copy_copy_copy.jpg

Лариса Кавєріна – «Вийти з монохрому»;

_____copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Ганна Коренєва – «А судді хто?»;

_.___.jpg

Ірина Роїк – «***»;

_.__copy_copy_copy_copy.jpg

Ірина Сігідова – «Жовтневий дощ».

_.__.jpg

У конкурсі взяли участь як автори-професіонали, так і фотографи-початківці. «Знімок року» – це можливість уже відомим майстрам представити свої нові роботи, а для початківців – це стимул для подальшого розвитку у сфері фотомистецтва. Оскільки організатори підтримують різноманітність індивідуальних стилів та напрямків, кожен з учасників може знайти своїх шанувальників.

______copy_copy_copy_copy.jpg

Виставка конкурсу «Знімок року 2022» проходить за партнерської підтримки фотомагазину «Paparazzi», журналу «Фаворит удачі», Всеукраїнського центру болгарської культури та фотоцентру «ОКСАР».

Призи – пам’ятні медалі – для переможців та партнерів цього року виготували студенти Одеського художнього фахового коледжу ім. М.Б. Грекова.

_____copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

img_2021.jpg