Поиск по дате:

27 Октября
октября 2024
ПВСЧПСВ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Новости

Автори зробили мегафантастичне театральне дійство, передавши історію через фотографію. Передана історія реальна і фантастична водночас. Вона охоплює виклики життя, пов'язані зі спокусою та нашою, я б сказав, одвічною війною.

Головна героїня вистави Оголена дівчина/Невинність/Україна стає ціллю для наживи кролика-плейбоя. Цей кролик сором'язливо поглядає, не робить ніяких дій, що його можуть спровокувати. Реальність спокуси для багатьох дівчат саме так і виглядає. Проте за великими білими вухами кролика героїня бачить бридку, волохату і жирну свиню, мотиви якої ніяк вже не сховати. Це значить те, що наша країна має більш ніж достатньо підстав підозрювати, бачити та розрізняти спокусу і реальність.

DSC 1201

Поза цим у фотовиставі ще є один антигерой. Я побачив старого збоченця/минувшину. Підглядає, хоче доторкнутись, схопити. Не можу його назвати сексуальним маньяком. Він вже нічого не може. Для нього головне забруднити чистоту. Одним словом, ніяк не відчепиться і постійно про себе нагадує. Велике значення має місце, де відбувається вистава. І це місце одразу каже про час, коли це відбувається. Фон боротьби Невинності/України це занедбаний підвал. Дуже чудово впізнається СРСР. Червона зірка тільки це підтверджує. Так от, як я і казав вище, відчувається постійна присутність старого збоченця та традицій совку. І їх сміливо можна об'єднати. Вони наче позачасом. Безсмертні  уособлення зламаного і старого. І, здавалось, цього можна позбутись, але реалії сьогодення цього не дадуть.

photo 2023 08 20 20 42 14

Невинність/Україна все ще має фон СРСР. Обшарпані стіни підвалу та незрозумілий мотлох є постійними у житті Невинності/України. І ця постійність створює смертельний фон. Ми бачимо, що не домігшись свого свиня, кролик та збоченець тягнуть ракету давніх часів. Сумна і жахлива наша реальність. Проте в ногах Невинності/України валяється червона зірка і це чудово.

- Дякуючи ЗСУ та Богу виставки відкрилась, - коментує співавтор проекту Денис Недолуженко. - З усього мого досвіду колективної творчості це був самий важкий проект, але не виключаю що в майбутньому буде ще більше і ще масштабніше. Підготовка до фотопроекту почалась десь в середині весни, спочатку ми шукали локацію, потім робили розкадровки, потім локація одна навернулась і наш друг Игорь Спиченко підсказав нам нову локацію. Нова локація виявилось натуральним протирадиційним сховищем біля заводу, сховище зроблене капітально , сталеві двері по 100 см товщиною, п’ять метрів бетону, купа артефактів , пітьма, байкери і домашні тварини. Контактором з з умовною локацією став відомий в Одесі коваль та майстер металу Стас Кайзер. Поки ми малювали нові розкадровки Кайзер став до лав Збройних Сил України і поїхав вчитись в Англію.  Паралельно з цим всім  ми, разом Анна Мороховская, шукали моделей, Anastasiia Nedoluzhenko шила костюми, ми дороблювали декорації, виконували завдання фотографа Сергія Шевчука по виготовленню софт боксів і т.д.

В назначений знімальний день поруч з сховищем згорів трансформатор і на всьому районі не було світла, але нам фортануло і в бункері світло було...

Історію можна розповідати безкінечно, проект відбувся і експонується в музеї  Західного та східного мистецтва , за що їм окремо дякую, бо як виявилось одеським художникам в Одесі не сильно так і радіють, навіть таким геніальним як ми))

Ще на етапі друку я був щиро здивований позицією громадян які побачили в нашому проекті пропаганду комуністичного режиму і відмовлялись його друкувати. Дуже погано що громадяни не бачать пропаганду комуністичного режиму на фасадах будівель, а леї слави, на пам’ятнику «погібшім подводнікам» де стоять таблички морякам ВМФ РФ..

нижче я приведу посилання на Закон України Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки. Той хто має вуха, нехай почує.

Подяка.

За предоставлене місце для експозиції WEartMuseum / Одеський музей західного і східного мистецтва

Ilin  Sergey за допомогу в пошуку моделей Анна Мороховская

співчуття та підримка (в тому числі і фінансова) Виктория Нестеренко  та Олесь Орєшек , я засциконив лізти на вікно щоб його заклеїти а от Олесь Орєшєк - ні.

Моделям які витратили свій час на нас: Сергій Костюк, Володимир Умма, Alex  Voloshyn та Аліса

Нашому фотографу Сергію Шевчуку і його асистенці Дарині Уманенко

моій дружині та художнику по костюмах Anastasiia Nedoluzhenko , яка не переставала в мене вірити.

другу та колезі Ярославу Войцеховскому,

а ще "Філіпичу" який все це возив тачкою, "Максу" Максименку який пустив нас фотографуватись та іншим.

photo 2023 08 20 20 57 39 3photo 2023 08 20 20 57 39 3photo 2023 08 20 20 57 39 3photo 2023 08 20 20 57 39 3photo 2023 08 20 20 57 39 3photo 2023 08 20 20 57 39 3