Поиск по дате:

26 Апреля
апреля 2024
ПВСЧПСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

16 червня 2021р. о 15.00 відбудеться Церемонія нагородження фіналістів Всеукраїнської Премії у галузі культури і мистецтв за адресою: м. Київ. вул. Шовковична, 17/2‎. Шоколадний будиночок. Будемо вдячні Вам, якщо отримаємо достовірну інформацію щодо присутності представників вашого ЗМІ на заході.

Всеукраїнська премія у галузі культури і мистецтв наш журнал ART CHILI artchili.com.ua та адвокатське об’єднання «Нумінум» прийняли нелегке та відповідальне рішення про створення нової ініціативи – започаткування професійної премії «Національної премії у галузі культури і мистецтв». Наші поважні міжнародні члени журі, (яких ми представимо на церемонії нагородження) визначили найкращі проєкти, які були проведені минулого року. Головна мета – підтримати та нагородити найкращих серед кращих. Журнал ART CHILI був створений як меценатський проєкт задля підтримки та популяризації мистецтва. Тому для нас було за честь підтримати ініціативу сотень митців та оголосити про створення премії.

Не зважаючи на те, що минулий рік був особливо важким для культури, більшість проєктів, виставок і феєричних подій були скасовано. Проте були сміливці, які попри все, а інколи навіть без державної підтримки, реалізовували грандіозні задуми. Відтак за три місяці наша потужна команда відібрала 428 проєктів. Вони здебільшого відбулися онлайн у направленнях візуального мистецтва, аудіального мистецтва, аудіовізуального мистецтва, секторі дизайну та моди, перформативного та сценічного мистецтва, культурної спадщини, культурних та креативних індустрій. Ми акцентували увагу перш за все на тих ініціативах, які відбулися без змін, за мінімальних або навіть без державних витрат, що є взірцевим прикладом для виховання культурної еліти України та покликані покращити імідж України у світі.

Серед проєктів що увійшли до фіналу:

Будь-яка подія не можлива без меценатів, серед запропонованих було обрано тих, чий внесок не просто був більший чи менший, а чиї витрачені кошти мали пряме сприяння розвитку напрямку. Тобто первинна не сума витрат а «ККД» для розвитку культури та Держави. Серед них:
- Володимир Продивус;
- Ольга Собко–Нестерук;
- Вiктор Черепахiн.
Ми маємо надію, що такий рейтинг будемо проводити щороку. Крім того, надзвичайно важливо, коли українську культуру підтримують українські ЗМІ, і тут однозначним лідером є газета «День».
photo_2021-06-16_09-44-03.jpg