Поиск по дате:

19 Апреля
апреля 2024
ПВСЧПСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

Команда партії «Батьківщина» Одеської області продовжує відстоювати лікарні в громадах регіону, щоб не допустити їх закриття та допомагати малозабезпеченим жителям і переселенцям.

Чергова лікарня, що має ризик скорочення, знаходиться в Тарутинській громаді Болградського району. Голова Одеського обласного осередку партії «Батьківщина» Олег Радковський зі своїм заступником Сергієм Веселовим та керівником молодіжки Сергієм Шутовим зустрілись з керівництвом громади та медзакладу, щоб знайти шляхи збереження лікарні.

09

10

11

12

Разом з головою Тарутинської громади Савою Чернєвим політики оглянули відділення лікарні, бомбосховище та котельню з генераторною підстанцією.

Як розповів головний лікар Тарутинської лікарні Юрій Савицький, сьогодні медзаклад має 12 пакетів послуг НСЗУ та обслуговує загалом 40 тисяч жителів.

«Сьогодні наш колектив налічує 320 співробітників, це як досвідчені лікарі, так і молоді спеціалісти. Наш заклад має багато сучасного устаткування - рентген-апарат, цифровий мамограф, широко профільну лабораторію та інше. Також маємо сучасні операційні та пологове відділення. Ми хочемо залишитись загальною лікарнею в громаді, бо в іншому випадку людям доведеться їздити до сусідніх Арцизу чи Болграду, тим паче що наша лікарня вже має все необхідне обладнання, персонал та відділення», - розповів Юрій Савицький.

15

16

13

У свою чергу Олег Радковський зазначив, що варіантом реформи медзакладів у Болградському районі, який буде оптимальним саме для жителів громад району, це загальні лікарні в Арцизькій і Тарутинській громадах, та кластерна лікарня у Болграді, тим паче - це дозволено законом.

«Сьогодні ми побували в Тарутинській лікарні. Якщо коротко, то роботу і стан закладу можна оцінити по п’ятибальній системі на п’ятірку з плюсом. Сучасне обладнання, ремонт, генератори та газова котельня. Лікарня може працювати повністю автономно в критичних ситуаціях. Триває ремонт в бомбосховищі, де зможуть розміщувати хворих. Тому ми з командою будемо працювати над цим питанням, задля збереження закладу як загальної лікарні Тарутинської громади», - додав Олег Радковський.

17

18

14

Окрім того політики побували в Аграрному ліцеї громади, який планується об’єднати із технікумом в Арцизі, проти чого виступає колектив та керівництво громади.

«Наш ліцей готує механізаторів, столярів, електрозварювальників, кухарів та кравців. У випадку об’єднання у нас набору взагалі не буде, або буде максимум одна група – сьогодні у нас їх чотири. Це несе за собою скорочення персоналу і неможливість місцевим дітям отримати освіту. А приміщення ліцею будуть просто пустувати», - розповіли викладачі.

02

03

Олег Радковський запевнив колектив закладу що фракція «Батьківщина» в Одеській облраді зробить все можливе, щоб допомогти збереженню Тарутинського аграрного ліцею.

04

05

І як завжди, «Батьківщина» Одещини привезла до громади гуманітарну допомогу. Продуктові набори отримали родини, в яких виховуються діти з обмеженими можливостями. Допомога надана Благодійними фондами «Рідний Берег» та «Шляхетна справа».