Поиск по дате:

25 Октября
октября 2024
ПВСЧПСВ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Новости

Наразі триває місячник щодо запобігання невиробничому травматизму та дотримання «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України». Одеська магістраль вкотре наголошує, що залізниця – не місце для розваг, а зона підвищеної небезпеки, де навіть незначне порушення правил може призвести до фатальних наслідків.

Так, з початку року залізничним транспортом на території обслуговування регіональної філії «Одеська залізниця» через недотримання «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України» зазнали травм 35 громадян. На жаль, 21 людина – зі смертельним наслідком, серед них – четверо підлітків.

Аналіз травмування серед підлітків свідчить про те, що більшість із них стались внаслідок порушення потерпілими вищезгаданих правил безпеки, а саме: перехід залізничних колій у невстановлених місцях, ходіння або вихід на колію перед поїздом, ураження електричним струмом.

Найчастіші причини травмування: недотримання правил перебування на залізничних коліях; створення ефектного селфі на рухомому складі; перебування на залізничних коліях та об'єктах інфраструктури залізничного транспорту в стані алкогольного сп’яніння; суїцид; звичайна неуважність.

Варто зазначити, що за цей період зусиллями локомотивних бригад на перегонах та станціях вдалось попередити 49 випадків наїзду залізничного транспорту на сторонніх громадян.

В Україні триває період дистанційного та часткового онлайн-навчання, у деяких школах лише розпочалися канікули, тож особливу увагу треба приділити безпеці дітей та підлітків. Керівництво регіональної філії «Одеська залізниця» регулярно здійснює профілактичні заходи щодо попередження травмування громадян, проводиться інформаційно-аналітична та роз'яснювальна робота серед населення та пасажирів. Зокрема, на вокзалах, станціях, у поїздах здійснюється інформування пасажирів по гучномовному зв’язку про «Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України». Триває огородження станцій та електропідстанцій парканами,  встановлюються попереджувальні знаки.

Варто пам’ятати, що порушення простих правил безпечного поводження не лише може позбавити людину власного життя чи зашкодити здоров'я, а й призводить до  важких психологічних наслідків для близьких і рідних, а також для працівників залізничного транспорту.

Об’єкти залізничної інфраструктури – не місце для розваг та селфі. Напруга контактної мережі – 27,5 Кв. І при наближенні до проводу контактної мережі ближче ніж на два метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і дротом та завдати електротравми з важкими наслідками для здоров’я.

Прес-центр регіональної філії

«Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця»