Поиск по дате:

24 Апреля
апреля 2024
ПВСЧПСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

Одеська районна рада в співробітництві з Expert Forum (EFOR) при підтримці Friedrich Naumann Foundation for Freedom Romania and Republic of Moldova організувала платформу для обговорення співпраці інституту громадянського суспільства з органами місцевої влади в умовах воєнного стану. Захід відбувся за участі голови Одеської районної ради Віталія Барвіненко, президента Expert Forum (EFOR) Соріна Іоніце та представників громадських організацій, які активно працюють на Півдні України.

Метою заходу є налагодження діалогу між органами місцевої влади, інститутом громадянського суспільства та міжнародними партнерами з питань ефективної взаємодії в соціальному, гуманітарному, екологічному, житловому, правовому вимірах в умовах воєнного стану.

Президент EFOR Соріна Іоніце наголосив, що за результатами обговорення буде розроблена дорожня карта для подальшої адвокації покращення становища інституту громадянського суспільства на рівні інституцій ЄС.

Голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко нагадав, що в липні цього року відбулась Конференція щодо відновлення України в м. Лугано та принагідно зазначив, що органи місцевої влади та представники громадянського суспільства будуть відігравати важливу роль у цих процесах.

Модератор заходу Інна Волкова резюмувала, що за результатами проведення заходу буде  розроблена дорожня карта, що забезпечить реальну участь інституту громадянського суспільства в процесах прийняття рішень щодо відбудови України на міжнародному та національному рівнях, яка буде представлена міжнародним партнерам уже найближчим часом.

В обговоренні проблемних питань та шляхів підвищення ефективності взаємодії взяли участь Наталія Білак (БО «БФ «Благодійний рух «Юкрейн»), Олег Рубель (ГО «Інститут екології»), Вадим Ковальський (БО «БФ «Ти українець»), Марат Абдуллаєв (Молодіжний БФ «НЕКСТ»), Євгеній Радіонов (БО «БФ «Все буде Україна»), Тетяна Пилипенко (БО БФ «Winds of Change»), Наталя Терехова (БФ «Добрий самарянин»), Тетяна Петрова (БФ «Підтримка дискримінованих груп»), Юлія Котельнікова (ГО «Центр демократичного розвитку молоді «Синергія»), Сергій Сізоненко (ГО «Політично-демократичний розвиток»), Наталія Вегриян (БО БФ «Winds of Change») та Вадим Підгородинський (БО «Благодійний фонд «Допоможемо»).

Нагадаємо, що за результатами Конференції в м. Лугано відновлення України має декілька вимірів, а саме: інституційна архітектура, відновлення інфраструктури, економічне відновлення, екологічне відновлення та соціальне відновлення.