Поиск по дате:

27 Октября
октября 2024
ПВСЧПСВ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Новости

Майже всі сучасні люди користуються смартфонами та мають власні сторінки в кількох соціальних мережах. Доступ до покупок, навчання, розваг, спілкування здійснюється за допомогою компактних гаджетів. Тому нинішню еру часто називають епохою Web 2.0.

Але не тільки електроніка чи інтернет змінюють світ. Неможливо не помічати вплив нових цифрових валют на всі сфери нашого життя. Тобто нинішній проміжок часу можна назвати переходом до ери Web 3.0, де будуть активно застосовуватися блокчейн-технології. Зараз користувачі цікавляться не лише курсами валют, вартістю нафти чи унції золота. Нинішній курс біткоїна також вартий уваги, адже навіть в Україні значна частина жителів має криптовалютні заощадження.

Перспективи найближчого майбутнього

Звісно, біткоїн — найбільш дорога крипта. Але крім неї, існує ще кілька тисяч видів цифрових коштів. Така особливість є яскравим свідченням відсутності монополії на ринку. Також це говорить про цікавість розробників до можливостей розвитку блокчейн-технологій.

Система блокчейн застосовується не тільки в криптовалютах — технологія продовжує вдосконалюватися. Звісно, стверджувати щось про розвиток неможливо, але можна спрогнозувати такі зміни:

  • оплата товарів відбуватиметься не тільки в певних інтернет-магазинах, а й буде застосування криптовалюти у звичайних торговельних точках;
  • для підтримки економіки країн уряди в майбутньому будуть покладатися не тільки на золотовалютні, але й на криптовалютні резерви;
  • корпорації та великі компанії будуть виплачувати заробітну плату працівникам за допомогою власної цифрової валюти;
  • з’явиться змога повністю відстежувати ланцюжок поставок, що частково вже реалізовано деякими компаніями.

Вже зараз ці дії втілюються певними організаціями, а в майбутньому така тенденція стане глобальною. Останнім часом з’являється чимало брендів, які закликають використовувати для оплати товарів чи послуг саме цифрові активи. Необхідно назвати найвідоміші з них:

  • PayPal — система електронних платежів;
  • Microsoft — відомий виробник комп’ютерів та програмного забезпечення;
  • Subway — знана на весь світ мережа ресторанів;
  • Tesla — компанія, що випускає різноманітну електроніку.

В Україні також можна розрахуватися криптою — наприклад, у мережі АЗС WOG, супермаркетах Varus, мережах маркетів електроніки Фокстрот тощо.

Країни Латинської Америки не просто дозволяють обіг криптовалют. Уряди навіть рекомендують зберігати заощадження саме в цифрових активах через стрімку інфляцію національної валюти.

Одна з найвідоміших компаній світу Amazon застосовує блокчейн для відстеження переміщення товарів. Це власний проєкт, що дозволяє мінімізувати ризик покупки неякісної продукції.

Переваги використання крипти сьогодні і надалі

Застосування технології блокчейну чи оплати за допомогою криптовалют — це не тільки неймовірна швидкість, але й максимальна безпека. Уряди країн чи банківські установи не здатні впливати на транзакції. Незважаючи на заборони деяких країн використання крипти, більшість світу визнає таку валюту.