Поиск по дате:

23 Апреля
апреля 2024
ПВСЧПСВ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

25 травня 2023 року рішенням Виконкому Одеської міської ради створена комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської  федерації проти України. До складу комісії увійшли представники структурних підрозділів одеської мерії, міських районних адміністрацій, громадських організацій та експерти. Очолив комісію заступник Одеського міського голови Сергій Тетюхін. 

Про це повідомили в Одеській міськраді.
 
Задля отримання компенсації одеситам, чиє майно було пошкоджено під час дії воєнного стану в Україні (з 24 лютого 2022 року), потрібно залишити заявку в мобільному додатку Дія в розділі Послуги/«єВідновлення».

Заявнику потрібно буде вказати дані про об’єкт, що був пошкоджений; фото, якщо воно є, та опис пошкоджень; контактні дані. Відомості автоматично надходять до  Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна.  Також потрібно відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників державної програми. 
 
Внесені до Державного реєстру дані перевіряються та доповнюються уповноваженим органом Одеської міської ради - Комісією з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти, яка:
-  встановлює право на отримання компенсації; 
- обстежує пошкоджений об’єкт, з метою встановлення факту ремонтних робіт, що виконані за рахунок інших джерел фінансування, або у разі, коли обстеження не було проведено до моменту розгляду заяви;
-  визначає розмір допомоги згідно з Порядком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.
 
Максимально на відновлення одного об’єкта державою передбачено  200 тисяч гривень. Їх можна витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників. Найперше фінансову допомогу за програмою єВідновлення отримають учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім’ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт і люди з інвалідністю І та ІІ груп.