Поиск по дате:

28 Июня

Новости

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області скерували до суду справу за фактом ухилення від сплати податків щодо компанії-експортера сільськогосподарської продукції. Під час досудового розслідування підприємство перерахувало до бюджету 4,2 млн грн несплачених податків.

Фахівці теруправління встановили підприємство, що не мало підтверджень походження продукції у податковій звітності. Аналітичний продукт передали до підрозділу детективів.

- Одним з пріоритетних напрямків діяльності Територіального управління БЕБ в Одеській області є детінізація економіки. Специфіка регіону полягає в тому, що після початку повномасштабного вторгнення, порти Великої Одеси стали єдиним морським шляхом експорту української сільськогосподарської продукції. На жаль, цим намагаються скористатись недобросовісні представники ринку, які за допомогою фірм-одноденок та фіктивних директорів намагаються експортувати сільгосппродукцію без сплати відповідних податків і зборів, - зазначив керівник Теруправління БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.

За даними досудового розслідування, головний бухгалтер підприємства умисно не відобразив у податковій звітності дохід від вартості сої. Товар фактично купили за готівку та поставили на баланс підприємства, з чого мали сплатити податок на прибуток. Такі дії призвели до ухилення від сплати 4,2 млн грн податків.

- Наші фахівці здійснюють аналіз усіх учасників ринку, починаючи від виробника продукції до підприємств-нерезидентів, які її купують. Тож, нашим головним завданням залишається наповнення державного бюджету, шляхом недопущення незаконного експорту та забезпечення відшкодування завданих державі збитків у вигляді несплачених податків, - додав Сергій Мунтян.

photo_5404549050583341898_y.jpg

Наразі головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України. Справу скеровано до суду.