Поиск по дате:

28 Июня

Новости

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області скерували до суду справу відносно службових осіб комунального підприємства та постачальників за розкрадання 2,5 млн грн бюджетних коштів.

Слідством встановлено посадовця комунального підприємства Білгород-Дністровського району Одеської області, підприємця та організатора, які ще до оголошення тендеру розробили план заволодіння бюджетними коштами.

Надалі вони провели закупівлю, переможцем якої стало підконтрольне підозрюваним підприємство. Воно мало продати комунальному підприємству теплові насоси за завищеною ціною.

Такі дії призвели до розтрати та привласнення 2,5 млн грн державних коштів.

У результаті проведення обшуків у помешканнях фігурантів вилучено майже 175 тис. грн, комп'ютерну техніку та мобільні телефони, що використовувались у незаконній діяльності.

На майно підозрюваних накладено арешт з метою забезпечення подальшого відшкодування завданих державі збитків.

За результатами досудового розслідування та на підставі зібраних доказів фахівцю з публічних закупівель та ще двом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

“Зловживання службовим становищем полягає у використанні чиновником своїх владних повноважень для вирішення питань, що суперечать інтересам служби у своїх власних корисних цілях. Зазвичай, за такі “послуги” посадовець отримує певну винагороду для себе чи іншої людини або компаній
Окремо хочу зупинитись на тому, що по злочинам вказаної категорії детективами Теруправління вживаються всі можливі процесуальні дії, що направлені на відшкодування завданих державі збитків, в тому числі шляхом накладення арешту на майно підозрюваних”, - зазначив керівник Територіального управління БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.

Службовій особі комунального підприємства обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, двом спільникам – застави.

Фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.