Поиск по дате:

08 Сентября
сентября 2024
ПВСЧПСВ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Новости

Фракція «Батьківщина» категорично проти здирницької податкової політики уряду, тому вимагатиме скасувати скандальний закон 112256-2, ухвалений провладною більшістю в Верховній Раді, яким суттєво збільшуються акцизи на паливо.

Депутати фракції не підтримали цей документ, адже додаткове оподаткування пального – це руйнація залишків економічної стабільності. Аби не допустити цього, «Батьківщина» має намір підготувати проєкт постанови про скасування результатів голосування.

Двічі прем’єр-міністр Юлія Тимошенко  упевнена, що постійно збільшувати податки на пальне – це хибний шлях, який поглибить інфляційні процеси.

«Я усвідомлюю і наша команда усвідомлює, що Україні зараз потрібні збільшення доходів до бюджету. Це очевидно. Але нескінченно збільшувати податки – це не вихід. Єдиний шлях, який у нас з вами є, і він абсолютно реальний, – це списати, краще списати, а в принципі можна і реструктурувати, наші внутрішні і зовнішні державні борги. Для того, щоб ви відчули різницю, от ми зараз обкладемо додатковими податками всю країну та отримаємо лише декілька мільярдів гривень в бюджет, зруйнувавши залишки стабільності», – наголосила Юлія Тимошенко з парламентської трибуни.

За її словами, стягнуті з людей та бізнесу гроші через збільшення податків на пальне  підуть на мегакорупцію, а економічне становище громадян стане більш скрутним.

«Що цей законопроєкт зробить? Уявіть собі: буде здорожчення бензину, дизельного пального, зрідженого газу. Ви знаєте, що вся країна сьогодні без грошей, без світла і тут, коли люди хоч на якихось генераторах виживають, їм зараз бахнуть підвищення пального в ціні. Це без підвищення заробітних плат і пенсій, і при тій інфляції, яка є. Тобто, голосуючи за цей закон, ви позбавляєте людей останніх копійок, щоб себе забезпечити хоч якимось світлом. Ви говорите про те, що ці додаткові гроші дадуть додаткові можливості для армії. Ну, це не так. Тому що найбільший споживач пального сьогодні – це армія, і ви її зараз обкладаєте податком і потім ці ж гроші ви повернете армії, в чому ж логіка? Логіки нуль, абсолютно немає», – обурилась Юлія Тимошенко та закликали колег не ухвалювати рішення, які підривають залишки стабільності в державі.

Вона нагадала також, що збільшення податків на пальне ускладнить вкрай важке становище аграріїв: «Зараз жнива, йде велика робота аграріїв. Вони без пального не зберуть урожай і потім його знову не посіють. І тоді питання: в той час, коли наша продукція через логістику й так нерентабельна, ви цими акцизами на пальне ще прибиваєте аграріїв, у яких немає обігових коштів».

«Я прошу не голосувати за цей законопроєкт, а підтримати списання державних боргів України», – підсумувала лідерка «Батьківщини», нагадавши, що державний борг України складає 38% бюджету та  дорівнює майже трильйон гривень  і є великим тягарем для країни «під час війни та повному форс-мажорі».